agrolink logomtel logo

Пролет в биоградината

prolet-v-biogradinata-2013На 27 април работихме в биоградинката. Пролетта толкова бързо дойде, че май даже лятото я настигна. Затова трябва бързо да реагириме. Растенията вече растат с часове. 

Какво правихме? Докато Константин Стамболиев поставяше системата за капковото напояване, ние плевихме, окопавахме и засаждахме цветя. Подредихме камъните в билковата спирала.

В биоградинката с нас бяха Драгомир от Агролинк, Детелина Георгиева – неуморния разпространител на книжката, която беше донесла от свои приятели здравец и най-различни други цветя. Павла – авторката на рисунките и 6 деца боядисаха с ленен безир дъските на компостера, който учениците от паралелката по дървообработване бяха направили. Помагаха ни също Иван Гинев, както и доброволците Асен и Флориан. С Милена, агроном и специалист по биоземеделие помислихме добре какъв да бъде редът на зеленчуците в лехите. Доматите на мястото на боба от миналата година, тиквичките отиват след салатите, ще има и краставици, цвекло, магданоз и много подправки и билки.
Здравка и Марко от IV клас бяха толкова сръчни и всеотдайни – истински биоградинари. Знаят как да направят лехата, как да поставят семенцата и как да ги покрият отгоре с пръст.
Вече сме готови за засаждане. Косьо донесе тор и слама за мулчиране. Приготвяме разсада и семената. Готови сме!

 Разгледай снимките

banner 1

banner 2

Knijka