agrolink logomtel logo

Празник в Драгалевци

Колко бързо минаха пролетта, лятото и ето, че вече е есен. Някои специалисти казват, че това е най-добрият сезон за започване на компост. Нашите стари приятели, които всъщност са млади хора с малко детенце от „Екокомпост“ се включиха също в Биоградинката и й подариха компостер. Възпитателите в дома бяха на мнение, че децата в дома са обгрижвани и не се занимават с „боклуци“.

Въпреки това, ние и децата не смятахме така. Децата толкова се увлякоха в правенето на компост, че възпитателките така и не забелязаха, че се занимаваме с боклуци – паднали листа, стара хартия, обелки от плодове и зеленчуци. И на всичкото отгоре децата разбраха всичко, а в момента в дома бяха само малки деца – от 2 до 5 години. Големите ги бяха преместили в друг дом – за ученици.

Нашият урок, надяваме се и урок за възпитатели и учители беше: И най-малките деца могат да правят компост. Дори 3-4 годишните. След като се забавлявахме с „боклуците“ си измихме ръцете и отидохме да правим „рисувани“ сандвичи със зеленчуци и био вегетариански пастет. Пяхме песни заедно с децата и им подарихме книжки, от където могат да научат повече за зеленчуците.

Разгледай снимките

banner 1

banner 2

Knijka