agrolink logomtel logo

„Биоградинка“ на „Зелените дни“


zeleni-dniНа 25 април от 18 часа 12 ученика от училището за деца с увреден слух „Проф. Дечо Денев“ бяха на „Зелените дни“ пред Народния театър за да танцуват и разкажат за своята биоградинка.
Представянето на децата бе под умелото ръководство на Теодор Василев от „Бъдеще сега“.
Под ръководството на преподавателите Камелия Захариева и Иванова децата от училището представиха най-прекрасния танц, който събра възторжените овации на зрителите.

Танцът „Дъждовно реге“ бе посветен на биоградинката и пролетния дъжд, който е така необходим на малките семенца да порастнат. Наистина повече хора трябва да видят „Дъждовното реге“, за да почустват вдъхновението на децата в танца, уменията, които те са научили от техните учители и сърцатото им изпълнение.
След танца Стефани, Ренета, Даниела и Божидар показаха на всички зрители как се прави компост. Те бяха добри учители за всички, които правят своите първи стъпки в компостирането. Децата нагледно показаха в прости стъпки как и какво се случва в компоста. Имаше истински отпадъци – някои, които могат да се сложат в компоста, а други - не. Така зрителите нагледно и много бързо разбраха: тревата и всички растителни отпадъци могат да се компостират, а пластмасата и стъклото – не. Ако нямате още свой компост и биоградинка, елате в училището „Проф. Дечо Денев“ в София и децата ще ви вдъхновят да си направите и ще ви покажат как. А ето тук може да разгледате снимките от танца и урока по компостиране на децата.
След като свърши урока, организаторите пуснаха отново музиката от „Дъждовно реге“ и танцьорите спонтанно отново се качиха на сцената. И отново имаше „бис“!
Благодарим на децата, г-жа Захариева и г-жа Иванова!
Благодарим и на дарителите Детелина Георгиева и Елица Янева, които бяха сред зрителите. Елица подари на децата ръчно оплетени от нея прекрасни брошки. През есента Елица ще учи децата как сами могат да направят плетени украшения.

Разгледай снимките

 

banner 1

banner 2

Knijka