agrolink logomtel logo

Щедра Био реколта

pribirane rekolta_01Добрината и любовта, с която бяха засадени и отгледани зеленчуците, билките и цветята в биоградинката дадоха богата биореколта. Не вярвате ли? Всички смятат, че биозеленчуците са малки и дребни. През лятото един човек ми каза, че не био искал да произвежда биоябълки, защото ще бъдат малки, набръчкани и с петна.

Погледнете цвеклото, морковите и всички зеленчуци в нашата биоградинка. Всички добавки са добрина, любов и знание. Знаем, кои растения се обичат, повикахме калинките да почистят от листните въшки, пчелите да опрашат, добавихме компост и оборски тор и почвата стана пръхкава и здрава.
Червеите направиха тунелчета в земята и дадоха кислород. Така цвеклото стана мнооого голямо, до него и морковите. Е, някои от крастивиците са криви, но ние по-скоро се вълнуваме от вкуса и витамините, отколкото от формата, щом краставицата е решила да направи завой, отколкото да бъде като линия. По вкус и аромат не прилича на тези от супермаркета. Ето и компостът е напълнен. Напролет ще бъде съвсем готов. Режисьорът на филма Андрей беше с нас и засне щедрата есен в нашата биоградинка. А снимките на Венера, Желязко, Емануела, Роза от групата „Биоградинка“ направи Детелина Георгиева.

 

Разгледай снимките