agrolink logomtel logo

Кога ще дойдете пак?

koga-ste-doidete-pak-snimkaНа 18 май биоградинката събра заедно деца и доброволци. Участниците бяха учениците от училището за деца с увреден слух "Проф. Дечо Денев" и доброволците, които бяха получили информация от фейсбук страницата "Биоградинка". Биоградинари бяха и доброволците от фирмите Еймс, Мтел, Контур Глобал и Армина. Всички те дойдоха с отворени сърца да сътворят заедно Биоградинка - 2013. Г-жа Джонгарска - директор на училището благодари на участниците и на Сдружение АГРОЛИНК за възможността в училището да има биоградинка.

Всеки намери това, което харесва най-много - едни засаждаха, други почистиха кръга с цветята и лехите със зеленчуците от нежеланите растения, трети – подготвиха пространството около лехите, за да сложим след това мулча. Една групичка боядиса дървената оградата и я постави около градинката. Косьо Стамболиев довърши системата за капковото напояване и показа на доброволци и ученици как се засажда дърво. Вишната, която беше донесъл от Странжда специално за градинката веднага хареса новото си място. Засадихме нехибридни сортове домати, краставици, тикви Хокайдо, салати - зелени и червени, салатно цвекло, фасул, босилек. До лимоновата мащерка добавихме други подправки, а цялата градина вече е заобиколена с невен, тагетес, здравец. Една "момичешка" група подготвяше  биосандвичите в кухнята. Продуктите за тях са дарение от онлайн магазина БиоЛогично на Фарго маркетинг, пекарна СлънцеЛуна, Зоя БГ, Биосвят. Това бяха най-прекрасните веге сандвичи - колкото вкусни, толкова и красиви. Имаше и сурови сладки топчета, които свършиха светкавично от огладнелите работници в градината. В биоградинката имаше и арт работилници, водени от Павла - авторката на рисунките в "С децата в биоградинката". В градинката работеше и Димитър Стоянов от с. 
Бачково, когото всички желаещи имаха възможността да чуят в неговата презентация "Сезоните в биоградината". Тъй като работата беше доста, продължихме да работим и след презентацията. Сега очакваме добра реколта от растенията, засадени от добри ръце и сърца. 
„Биоградината стана по-хубава от миналата година“ ни казаха децата. Тя ще става все по-хубава, смятаме ние. И ни очакват чудесни мигове в нея. „А кога ще дойдете пак?“, питаха децата. „Скоро“ казахме ние. Доматите и цветята ни чакат. И децата.

Разгледай снимките