agrolink logomtel logo

Събития

Кога ще дойдете пак?

koga-ste-doidete-pak-snimkaНа 18 май биоградинката събра заедно деца и доброволци. Участниците бяха учениците от училището за деца с увреден слух "Проф. Дечо Денев" и доброволците, които бяха получили информация от фейсбук страницата "Биоградинка". Биоградинари бяха и доброволците от фирмите Еймс, Мтел, Контур Глобал и Армина. Всички те дойдоха с отворени сърца да сътворят заедно Биоградинка - 2013. Г-жа Джонгарска - директор на училището благодари на участниците и на Сдружение АГРОЛИНК за възможността в училището да има биоградинка.

Прочети още...

Капково напояване в биоградинката

kapkovo-napoiavaneКапковата система за напояване в биоградинката е готова!

Средствата са вече събрани и това стана благодарение на продажбите от книжките. Нашите доброволци Детелина, Павла, Александра, Десислава разпространяват идеите на биоградинката и книжката. В много магазини книжката намира своите читатели.

Прочети още...

Пролет в биоградината

prolet-v-biogradinata-2013На 27 април работихме в биоградинката. Пролетта толкова бързо дойде, че май даже лятото я настигна. Затова трябва бързо да реагириме. Растенията вече растат с часове. 

Какво правихме? Докато Константин Стамболиев поставяше системата за капковото напояване, ние плевихме, окопавахме и засаждахме цветя. Подредихме камъните в билковата спирала.

Прочети още...

„Биоградинка“ на „Зелените дни“


zeleni-dniНа 25 април от 18 часа 12 ученика от училището за деца с увреден слух „Проф. Дечо Денев“ бяха на „Зелените дни“ пред Народния театър за да танцуват и разкажат за своята биоградинка.
Представянето на децата бе под умелото ръководство на Теодор Василев от „Бъдеще сега“.
Под ръководството на преподавателите Камелия Захариева и Иванова децата от училището представиха най-прекрасния танц, който събра възторжените овации на зрителите.

Прочети още...

Компостиране с децата в Добрич

dom-za-deca-dobrichПървата биоградинка за деца извън София най-вероятно ще бъде в Добрич. И началото вече е поставено. Мястото е в центъра за настаняване на деца от семеен тип с директор г-жа Кателиева. На 14 април 2013 заедно с група деца, г-жа Неделчева – зам директор на центъра и д-р Елина Димова – собственик на биомагазин „Хармония“ направихме компост.

Прочети още...

Картички от ръчно направена хартия


На 8 април 2013 с децата правихме супер необикновени картички! От ръчно изработена хартия. Как се прави такава хартия ни научи Виктория Павлова от Био козметично студио „Денис“, бул. „Гоце Делчев“ 22. Организатор на събитието бе Детелина Георгиева, която е истински вдъхновител на красиви събития, а работата с деца е нейното призвание.

Прочети още...

Празник в Европейския лицей-София

На 21 март в Европейския лицей- София Детелина Георгиева и Георги Танев от Сдружение АГРОЛИНК отпразнуваха началото на пролетта по един красив начин. Заедно с децата от лицея те засаждаха цветя.

Прочети още...

Първа среща в училището 2013

На 28 февруари направихме първата среща в училището за деца с увреден слух, за да
определим дейностите за Биоградинка 2013.

Празник в Драгалевци

Колко бързо минаха пролетта, лятото и ето, че вече е есен. Някои специалисти казват, че това е най-добрият сезон за започване на компост. Нашите стари приятели, които всъщност са млади хора с малко детенце от „Екокомпост“ се включиха също в Биоградинката и й подариха компостер. Възпитателите в дома бяха на мнение, че децата в дома са обгрижвани и не се занимават с „боклуци“.

Прочети още...

Празник в училището

В подготовката на празника се включиха много хора, и малки и големи. Благодарим много на преподавателите от училището Сийка Буюклиева и Камелия Захариева, които подготвиха с децата „Танца на плодорието“. Михаил Кючуков подготви различни природни материали и с децата направиха чудни вазички, стоножки, човечета. Всичко това от кестени, шишарки, клечки, листа. Имаше и цяла изложба от рисунки на тема „Био градинка“.

Прочети още...

Есенна реколта в Драгалевци

Повечето моркови бяха отдавна изядени, както и салатите, тиквичките и други по-ранни зеленчуци. Останаха зелето, боба, билките. Грижите продължиха с най-добрите малки биоградинари.

Разгледай снимките

Доброволци от Мтел в училището

Мтел ни предложиха отново помощта си. 15-те стажанти в Мтел бяха прекрасни и чаровни млади хора. И същевременно страшно работливи и всеотдайни. В най-горещия ден на лятото, при 42 градуса, те чистиха в градината, мулчираха около лехите, сглобяваха оградата на градинката. Благодарим на всички тях!

Разгледай снимките

Прибиране на реколта в училището

Драго и преподавателите Сийка Буюклиева и Ирина Раденкова бяха нашите главни наблюдатели на градинките. Те проверяваха дали са полети добре, дали всичко е наред. Сложихме мрежа върху тиквичките и репичките, защото се оказа, че дворът на училището е без ограда в едната си част и кучетата минават през градинката.

Прочети още...

Игри в градината в Драгалевци

Емилия Илиева е професионалист, който знае как да превръща обученията на деца в забавления. Децата рисуваха, правеха печати с части от растения, правеха фигури със семена и бобчета. Това, което за нас беше най-вълнуващото е, че морковите и тиквичките, които откъснахме от градинката просто не стигаха до масата с материалите за занимания.

Прочети още...

banner 1

banner 2

Knijka