agrolink logomtel logo

Биоигри

Bioigri01    В края на месец ноември Детелина и „Биогри“ организираха посещение на Националния природонаучен музей, София. Това събитие се случи благодарение на гостоприемството на музея и на нашите нови приятели от „ Био игри“. По време на занимателните игри, поднесени по лесен и интригуващ начин научихме много нови неща. Темата беше „Защо клетки и ДНК?“ и макар да изглежда доста сложна и не като за нас, всичко беше интересно и разбираемо благодарение на прекрасния подход и обяснения на Камелия Митева от „Био игри“.

Най-достъпната и забавна част от ателието беше изолацията на ДНК от плодове. Тогава всички се впечатлихме. Успяхме да видим ДНК с очите си! Експериментът на всички беше успешен и ние бяхме много доволни!
След интересното познавателно занятие разгледахме експозициите в музея. Там беше също не по-малко вълнуващо за нас. Разгледахме експонатите на вече изчезнали видове, както и на много екзотични животни, които не обитават по нашите земи. В музея можете да видите различни експонати - минерали, птици, риби, растения, насекоми, както и да присъствате на тематични лекции. Ние най-много се впечатлихме от огромната птица ему, от красивите райски птици, белият носорог и множеството пеперуди. Благодарение на това посещение в музея ние успяхме да научим нови неща от омагьосващия свят на природата. Доопознахме го, разглеждайки го през очите на науката и с много вдъхновение и радост попивахме вълшебството на всичко видяно.
Благодарим ви за познанието, с което ни дарихте, за нашето по-добро разбиране на тази част от науката и света!

Разгледай снимките